Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

duminică, 8 aprilie 2018

Curiozitatile apiculturii

                                     apiland.ro                                                 

1.-Cel mai vechi "document" din istoria apiculturii, este o pictura gasita in Spania, datind din epoca paleolitica


2.-Cel mai vechi documentt in care se vorbeste de apicultura de pe melegurile noastre este cuprins in scrierile lui Herodot, care arata ca "tinuturile de dincolo de Istru"( numele geto-grec al Dunării, în special al cursului ei inferior) sunt ocupate de albine si din cauza acestora oamenii nu pot merge mai departe

3.-Mierea are insusiri consevante. Populatia insulei Ceylon, taie carnea bucati, pe care le ung bine cu miere si le aseaza cu 1 m deasupra pamintului, unde ramin nealterate si cu gust bun mai mult de un an.

4.-Ouale conservate in miere timp de patru ani si-au pastrat prospetimea intacta.

5.-Facind o experienta comparativa specialistii au gasit unele asemanari intre actiunea antimicrobiana a mierii si anumite antibiotice ca Penicilina si streptomicina.

6.-In legatura cu intrebuintarea mierii in inbolnavirile sistemului nervos, profesorul Zander scrie : "Nu exista somnifer mai bun , inofensiv , decit un pahar cu apa in care este dizolvata miere".

7.-Se fac tratamente cu aerosoli ( prin inhalatii cu miere) eficiente in diferite boli ca : bronsita cronica,emfizemul pulmonar, bronsictazie, abcesul pulmonar etc.

8.-In Suedia , la spitalul universitatii , s-a constatat ca extractul de polen actioneaza favorabil in inflamatia prostatei.

9-In Rusia veninul de albine este folosit la tratamentul bolilor hipertensive.

10-Laptisorul de matca luat pe cale bucala , imbunatateste functiile sistemului nervos.

                              apiland.ro                                   11.-Mierea se recomanda ca mijloc terapeutic si profilactic intr-o doza ziilnica de 80 pina la 120 g . Se recomanda luarea ei in combinatii cu suc de lamiie , macese etc. ca factor energizant.

12-Bautura antica "Ambrozia" care dadea zeilor viata vesnica , avea la baza mierea albinelor.

13.-Mierea a fost numita si " laptele batrinilor". Oamenii in virsta au putut sa-si recapete o parte din forta , consumind miere.

14-Supusa luminii solare si temperaturii de peste 40 grade Celsius mierea isi micsoreaza insusirile terapeutice. 

15-Consumatorii, se orienteaza tot mai mult spre ....fagurii cu miere.

16.-Mierea din faguri, masticata o data cu ceara , devine mai placuta la gust si mai aromata , se tine mai mult in gura , contine mai multe substante antibiotice, este mai bogata in vitamine , polen si alte substante , constituind un adevarat medicament pentru unele din afectiunile organismului uman.

17.-Oamenii de stiinta din Rusia , R.F.G., Franta, S.U.A., sunt de acord ca folosirea regulata a mierii prelungeste viata omului si mareste rezistenta organismului.

18-Cum asimileaza organismul uman diferite alimente: carnea-95%, laptele-91%, ouale-92%, piinea neagra-85%, piinea alba -89%, cartofii-89%, mierea de albine -98%.

19-In Egiptul antic se folosea foarte mult mierea in scoli. Elevii care consumau miere , erau mai dezvoltati fizic si intelectual. Grecii , la rindul lor , aveau tain de miere pentru soldati si nu de tutun , cum s-a intimplat mai aproape de zilele noastre.
                           
20.-In Georgia, doi neuro-chirurgi au transplantat o vertebra intreaga pentru a inlocui-o pe una vatamata a pacientului lor-un baboon.
      Dupa doua ore de la operatie baboonul si-a revenit , desfasurind intreaga gama de miscari normale. Baboonul fiind atit de apropiat de om, rezultatele operatiei au suscitat un mare interes in lumea nerochirurgicala . Cel mai interesant chiar decit operatia in sine , este modul in care s-a conservat vertebra de transplant. "Conservantul" folosit a fost mierea sterila , despre care cei doi chirurgi spun ca este un excelent mediu de pastrare a osului in stare vie in afara organismului, pentru perioade de timp destul de lungi.
Citeste si : Mierea -aliment si medicament

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu