Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

miercuri, 6 decembrie 2017

Cernetelul in tratamente naturiste


         Cernetelul, numit in unele parti ale tarii, crinces, cuisorita, ridichioara, creste prin paduri umede si locuri umbroase. In scopuri medicinale , de la aceasta planta se intrebuinteza radacina-Radix Gei- care datorita unei substante chimice, numita eugenol, are miros placut de cuisoare. Radacina mai contine mult tanin, substante amare, etc.
      Decoctia de cernetel ( doua lingurite de radacina la 250 ml apa ) are actiune dezinfectanta si calmanta in acelasi timp, datorita taninului, se recomanda in diferite afectiuni ale stomacului, diareei de natura infectioasa, varsaturilor provocate de tulburari ale ficatului sau bilei. 
        Are proprietatea de a opri hemoragiile si de a calma durerile hemoroidale sau menstruale.
        Ceaiul se bea neindulcit sau indulcit cu zahar din stevie de preferinta pe stomacul gol. In amestec cu alte plante ca : musetel, menta, sunatoare, care au acelasi proprietati, efectul terapeutic al ceaiului se mareste. 
        Extern , ceaiul de radacina de cernetel se foloseste ca antiseptic, pentru spalarea ranilor si pentru diferite afectiuni ale cavitatii bucale ca : gingivitele singerinde, abcese dentare, iar sub forma de gargara , se recomanda in amigdalite. Intra in compzitia ceaiului antidiareeic si a ceaiului pentru gargara.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu