Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

miercuri, 16 septembrie 2015

Cum sa scapi de colesterolul rau


Atunci când colesterolul LDL, numit şi colesterol rău, este în cantitate prea mare, se poate depune pe artere. Că urmare, arterele se vor îngustă, iar fluxul sanguin către inima va scădea, ceea ce creşte riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.
Consumul excesiv de grăsimi, dulciuri rafinate şi alimente bogate în colesterol reprezintă principala cauza a blocării arterelor. Din fericire puteţi preveni bolile ce inima curatându-va arterele, iar cel mai la îndemână este mixul format din usturoi şi lămâie. Iată două metode de preparare a acestui mixt, care nu doar curată arterele coronare ci şi reglează nivelul de grasmi în sânge.
Metodă 1
Ingrediente:
4 căpăţâni mari de usturoi
4 lămâi cu coajă
rădăcina de ghimbir (3-4 cm) tăiat felii
2 litri de apă curată
Mod de preparare:
Spălaţi lămâile, tăiaţi-le felii, curăţaţi usturoiul. Acestea, împreună cu ghimbirul, le mixati cu un blender. Aşezaţi amestecul într-un vas cu 2 litri de apă, şi puneţi-l pe foc până se fierbe. Se amestecă ocazional, iar după primul clocot, stingeţi focul.
Acoperiţi vasul şi lăsaţi-l să se răcească. Păstraţi amestecul într-un vas de sticlă, la rece.
Mod de administrare: bea zilnic o cană, cu cel puţin 2 ore înainte de a mânca, timp de trei săptămâni.
Metodă 2
Ingrediente:
6 lămâi decojite, tăiate în bucăţi mici
30 căţei de usturoi, tocat în bucăţi mici
Mixati ingredientele, iar amestecul obţinut îl turnaţi într-o oală şi adăugaţi 2 litri de apă. Lăsaţi-l să fiarbă 5 minute, apoi răciţi-l. Se strecoară, iar lichidul se păstrează într-o sticlă, la frigider.
Mod de administrare:
Beţi zilnic 50 de ml, timp de trei săptămâni, faceţi pauză o săptămâna, apoi continuaţi cu încă 50 de ml, timp de trei săptămâni.

SURSA : http://ampress.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu