Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

marți, 12 mai 2015

Patrunjelul aliment medicament


Patrunjelul este considerat cea mai populara garnitura din lume. Patrunjelul a fost initial cultivat in Europa si Orientul
Mijlociu, dar a devenit esential in bucataria americana. Aceasta planta are beneficii remarcabile de vindecare si purificare a sangelui care o clasifica in calitate de superaliment.
Patrunjelul a fost respectat dea-a lungul istoriei si a fost folosit atat pentru scopuri culinare, cat si pentru cele medicinale. Grecii faceau coronite de patrunjel pentru a le acorda campionilor lor sportivi. A fost utilizat pentru celebrarea Pastelui evreiesc, ca semn al renasterii din primavara. Romanii il utilizau pentru a deodoriza cadavrele inaintea funerariilor.
                                    
Patrunjelul contine o combinatie unica de nutrienti care il fac un puternic superaliment. Uleiul volatil contine miristicina, limonen, eugenol, iar alfa-tujenul s-a demonstrat ca inhiba formarea celulelor tumorale. In plus, patrunjelul este bogat in flavonoizi – inclusiv apiina, apigenina, crizoeriol si luteolina care au puternice proprietati antioxidante.
Patrunjelul mai contine de trei ori cantitatea de vitamina C pe volum comparativ cu portocala. Vitamina C este extrem de importanta pentru functia imuna si mentinerea tanara a pielii si a articulatiilor. In plus, contine antioxidantii carotenoizi, luteina si zeaxantina, care amplifica functionarea ochiului si ajuta la neutralizarea vatamarilor provocate de radiatia ultravioleta.

Patrunjelul este superbogat in clorofila

Patrunjelul este superbogat in clorofila, substanta ce produce energia care confera plantelor si ierburilor culoarea lor verde caracteristica. Clorofila ajuta la alcalinizarea corpului, la purificarea sangelui si la formarea noilor globule rosii. In plus, clorofila si flavonoizii din patrunjel ajuta la amplificarea formarii de glutation. Niveluri inalte de glutation celular ajuta corpul la detoxifiere si vindecare eficiente.
Prin aceste proprietati, patrunjelul este capabil sa imbunatateasca proprietatile de oxigenare ale celulelor. Oxigenare sporita=energie celulara sporita=mecanisme de detoxificare si vindecare amplificate.
Patrunjelul este o sursa fantastica de acid folic, care este crucial pentru abilitatea lui de a reduce nivelurile de homocisteina. Homocisteina este un mediator inflamator care este corelat cu boala cardiovasculara si degenerarea creierului. Acidul folic este de asemenea important pentru femeile insarcinate si joaca un rol critic in dezvoltarea fetala. Este de asemenea un important factor nutritiv pentru prevenirea cancerului.

Patrunjelul este de asemenea cunoscut ca un diuretic puternic ce reduce presiunea sanguina si amplifica functionarea rinichilor. Patrunjelul sporeste indeosebi eliminarea sodiului si a apei prin urina si sporeste reabsorbtia potasiului in rinichi. Aceasta functie este deosebit de folositoare pentru oricine cu o circulatie sanguina cu probleme, umflarea membrelor, celulita si alte probleme cardiovasculare.

Patrunjelul facut suc se crede ca stimuleaza contractiile uterine in perioada travaliului natal. Acest suc a mai fost folosit si pentru a amplifica textura pielii si parului. Se mai crede ca reduce inflamatiile si formarea de mucus in corp. De aceea multi vad rezultate atunci cand folosesc patrunjelul pentru a reduce simptomele de astm, alergii, bronsita si infectii ale tractului urinar.
Continutul bogat in clorofila improspateaza mirosul corporal si pe cel al respiratiei. Clorofila actioneaza ca antimutagen si reduce numarul de bacterii ce provoaca mirosul si care sunt responsabile pentru producerea mirosului urat corporal si al respiratiei. Patrunjelul se combina bine cu usturoiul si ceapa, si reduce puternicul miros corporal cu tenta de acru pe care aceste alimente bogate in sulf se stie ca il produc.
Patrunjelul inmuiat in otet de mere este deosebit de folositor in reducerea mirosului corporal si imbunatatirea functiei digestive. Acizii naturali, clorofila si enzimele prezente in aceasta combinatie alimentara, toate actioneaza in sinergie pentru a amplifica actiunea microflorei intestinale. Acesta este unul dintre cele mai bune ajutoare pentru neutralizarea refluxului acid, gazelor si balonarii.
citeste : Ceaiul de musetel, proprietăti impresionante pentru sănătate
                                            

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu