Translate

Sanatate pentru prieteni - canal YOUTUBE

duminică, 12 aprilie 2015

Sistemul imunitar intarit cu remedii naturale


                         
Nu trebuie sa fii victima primei raceli. Cu o combinatie corecta de suplimente, de cele mai multe ori poti infrange sau ameliora substantial gravitatea unei infectii. Daca o depisteaza si trateaza din timp, chiar si persoanele cu o alimentatie foarte nesanatoasa pot trata cu succes o afectiune, cu suplimentele potrivite, inainte ca aceasta sa se instaleze.
Infectiile apar cand virusurilr, bacteriile, ciupercile si multi alti paraziti ne imbolnavesc. Este greu de crezut, dar candida (un tip de ciuperca) poate manifesta aceleasi simptome ca o infectie bacteriana sau virala, si deseori oamenii sufera simultan de infectii multiple, care genereaza simptome asemanatoare racelii. Singurul mod in care iti poti intari organismul este printr-o alimentatie si suplimente care sa combata nu numai virusurile, ci si orice alte organisme care produc infectii. Vestea buna este ca exista multe alimente si ierburi pe care acesti agenti patogeni nu le indragesc deloc.

Reguli de baza – Alimente, ierburi si alimentatie pentru sistemul imunitar

Infectia vrea o gazda vulnerabila. O gazda vulnerabila nu are o alimentatie sanatoasa, care sa contina produse crude, proaspete, organice, pline de enzime si vitamine. Pentru a fii sanatos, consuma zilnic o salata cu usturoi crud. Nu consuma alimente procesate, zahar, sirop de porumb cu un continut ridicat de fructoza, grasimi trans, sau alimente OMG. Nu manca alimente ce contin coloranti artificiali, arome sau conservanti sau GMS.
Consuma multivitamine din alimente intregi de calitate, bogate in vitamina C usor de asimilat.
Bea multe lichide. Limonada de merisor indulcit cu stevia si cu adaos de piper cayenne iti va detoxifica si curata sistemul, facandu-l un mediu neprietenos pentru infectii (cayenne, merisorul si limonada sunt toate foarte bune in combaterea bolilor).
                                             
Daca apar semne de raceala, nu folosi bomboane de tuse, spray nazal sau orice alt medicament din farmacie. Nu consuma nimic dulce, nici chiar fructe (in afara de stevia, mere verzi, fructe de padure si pepene).
Acestea sunt regulile de baza. Daca dormi bine si mentii o alimentatie cat mai sanatoasa, nu te poti imbolnavi.

Imunizeaza-ti sistemul cu cele mai puternice ierburi

Echinacea de calitate, pura, curata si puternic astringenta de multe ori va alunga infectia fara alte adaosuri. Dar daca vei combina echinacea si cu vitamina C, raceala si gripa nu mai au nicio sansa. Echinacea intareste intregul sistem imunitar, dar nu trebuie luata mai mult de sapte zile consecutiv, deoarece isi pierde eficienta. Fa o pauza de cel putin 5 zile dupa care poti relua administrarea ei.
Gentiana este antivirala si antiparazitara. Este foarte buna si pentru curatarea sangelui. Poate fi mai greu suportata de ficat. 
Ridichea neagra ajuta in acest caz, mentinand vezica biliara sanatoasa si bila activa, avand in acelasi timp si proprietati antibacteriene, antivirale si antiparazitare. 
Coptis chinensis este o planta ce ajuta foarte mult in detoxifiere. Aceasta curata glandele limfatice si le ajuta sa functioneze mai bine, are proprietati antibacteriene, antivirale, antiparazitare si antifungice.
Pentru cei care nu au grija de ei, boala le da o ocazie foarte buna sa se detoxifice. Pentru o persoana care nu mananca bine si /sau nu doarme asa cum ar trebui, cand se imbolnaveste e ca si cum a venit vremea sa arunce gunoiul. Parazitii, virusii, bacteriile si candida au nevoie de celule slabite cu care sa se hraneasca si unde sa-si faca cuib. O alimentatie nesanatoasa, lipsa de somn si obiceiurile nesanatoase precum consumul de alcool sau fumatul dezvolta o proasta functionare a celulelor. Daca cineva ia tratamente profilactice dar nu are grija de sanatatea lui risca sa dezvolte boli grave precum cancerul sau afectiunile autoimune.
Suprimarea bolii este periculoasa pe termen lung, chiar daca este facuta cu remedii naturale si foarte sigure. Luand acest lucru in considerare, daca totusi ai de infruntat o situatie stresanta cum ar fi schimbarea climei si o lipsa de somn temporara, sau nu ai acces la o alimentatie sanatoasa (cand esti plecat in calatorii de afaceri de exemplu), atunci prevenirea este ceea ce-ti trebuie. Pe de alta parte, poti apela la aceste metode si cand iti detoxifici organismul pentru a reduce efectele secundare si a preveni slabirea sistemului imunitar si imbolnavirea.

Sursa : http://viataverdeviu.ro/

                                             

Un comentariu:

  1. spreadsheets are a powerful tool that helped legitimize the personal computer for business use in the early 1980s. They paved the way for the software revolution that has unfolded so explosively since then. Today, spreadsheet software ships with almost every new personal computer today, and most people have at least some experience with this type of software office.com/setup Very helpful and Great information microsoft365.com/setup

    RăspundețiȘtergere